Sveikuolių duonelė ant mūsų stalo
Duona yra bene pagrindinis maisto produktas daugeliui žmonių. Išmokę dirbti žemę, žmonės išmoko grūdus paversti duona. Ir šiandien duoną valgome kasdien, tačiau retai pagalvojam, kokį kelią ji nueina, kol patenka ant mūsų stalo. „Nykštukų“ grupės vaikučiai ir auklėtoja Daiva Kisieliene priėmė „Sveikatiados iššūkį – grūdiniai produktai yra sveikatai palankios mitybos pagrindas“ ir nutarė išsikepti sveikuolių duonutės. Pirmiausiai vaikai susipažino su grūdinėmis kultūromis, iš kurių galima kepti duoną.
Visi draugiškai susitarė, kokiomis sėklomis skanins duonutę ir tuomet prasidėjo darbas. Vaikai į dubenį pylė avižinius dribsnius, speltų kviečių miltus, medų, raugą, sėlenas, linų sėmenis, kmynus, saulėgrąžas, minkė tešlą ir formavo duonos kepaliukus. Su nekantrumu visi laukė šviežiai iškeptos, kvepiančios ir šiltos duonelės. Kokia skani pačių iškepta duona!